Jaké je synonymum pro slovo odstranit nebo eliminovat?

Komentáře ke slovu eliminovatneregistrovanýeliminovatneregistrovaný – andreazneškodnit>frubinoneregistrovaný1)vylučovat koho n. co, odstraňovat 2)ničit koho n.

Co je to eliminovat?

Co znamená eliminovat – Slovník cizích slov

Eliminovat Význam přesunovat či přesunout mimo určitou skupinu, oblast apod. přemísťovat či přemístit mimo organizmus Překlad odstraňovat angličtina: eliminate francouzština: éliminer němčina: eliminieren, beseitigen polština: eliminować…

Jaké je synonymum pro slovo odstranit nebo eliminovat?

Co to je redukovat?

1. omezovat , omezit; zmenšovat , zmenšit; snižovat , snížit ( počet , rozměr , sílu ap .)

Jak se redukuje omáčka?

Když se omáčka rozdělí, stačí dolít studenou nebo vlažnou vodu a znovu ji zašlehat ručně, tyčovým mixérem nebo v termomixu.

Jak se vaří demi glace?

Demi glace se vaří až 24 hodin

Vaření se obvykle neliší od běžného vývaru, jen se připravte, že příprava demi glace vám zabere mnohem víc času. Lepší je proto vybrat hrnec s širším dnem, aby se tekutina lépe odpařovala. I tak ale počítejte, že se demi glace dělá až 24 hodin, pomalu a při nízké teplotě.

Jak se redukuje vývar?

Když vezmete litr vývaru a zredukujete ho jeden decilitr, dostanete čisté glace. Redukovat můžete klidně na silný plamen, proces by měl být během hodinky hotový. V žádné fázi přípravy i redukování je třeba vývar nesolit, protože po redukci by byl příliš slaný. Na sůl je třeba myslet až na konci.

Jak se dělá SOS k masu?

Nejjednodušší a nejpraktičtější při výrobě sosu je využít šťávu z vypečeného masa. Docílíte tak přirozené a jemné chuti. Navíc ji můžete připravit i v jedné pánvi nebo hrnci, ve kterém jste připravovali maso. Šťávu z vypečeného masa jednoduše zahustěte, pro zjemnění pak můžete přidat i lžíci másla.

Jak se dělá pepřová omáčka?

Do kastrůlku dáme ½ kostky zeleninového bujónu, 250 ml vody a 2 lžíce celého zeleného pepře. Pomalu přivedeme k varu a hned potom přilijeme 250 ml smetany. Necháme alespoň 30 minut velmi zvolna povařit, aby zelený pepř změkl. Když máme pepř „al dente“, omáčku dochutíme solí a kapkou citronové šťávy.

Jak ředit demi glace?

Detailní popis produktu. Demi glace fond koncentrovaný, ředění: 100ml na 1l vody, z množství 1l získáte 11 litrů. Bez alergenů, bez barviv a konzervantů.

Jak se dělá hořčičná omáčka?

Po opečeném mase na pánvi nám zbude výpek, do něj hodíme na kolečka pokrájenou cibuli, necháme ji mírně zezlátnout, pak podlijeme trochou vody a chvíli podusíme. Do základu dáme hořčicí, opět chvíli vše provaříme, pak nalijeme smetanu pokojové teploty, dochutíme pepřem a solí, chvíli povaříme, mícháme.

Jak zahustit výpek z masa?

Chcete zahustit jen výpek z masa? Pak dejte maso stranou a výpek nechte chvilku zchladnout. Polovinu vlažné tekutiny přilijte do rendlíku s jíškou a důkladně rozmíchejte metličkou. Jakmile ve směsi nemáte žádné hrudky, můžete přidat i zbytek výpeku.

Co se zeleným pepřem?

Zelený pepř se dobře hodí k přípravě steaků, kuřecího masa nebo studených i teplých omáček.

Jak se dělá Nivová omáčka?

Cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno, nivu rozdrobíme či nakrájíme na kostky. Na rozehřátém másle orestujeme cibuli dosklovata, přidáme česnek a necháme ještě minutku restovat. Přilijeme smetanu, přidáme nivu a mícháme, dokud nevznikne krémová omáčka. Dochutíme pepřem a případně solí.

Co znamená redukovat vývar?

Termín redukovat znamená česky pro kuchaře odvařit čili zmenšit obsah nějaké tekutiny. Při vaření či dušení se odpařuje voda a tím dochází k zesilováníi chuťových a dalších látek v pokrmu.

Jak se dělá okurková omáčka?

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vývarem – nejlépe hovězím, ale může být i slepičí a přidáme nové koření a pepř. Chvíli povaříme a přisypeme nastrouhané sterilované okurky. Povaříme do změknutí okurek (asi 10 minut) a zalijeme smetanou.

Jak se dělá cibulová omáčka?

Na tuku či oleji zpěníme nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zajileme vodou a necháme vařit. Nakonec rozmixujeme, aby byla omáčka hladká, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat trošku smetany, ale nemusí být.

Jak zahustit jíškou?

Když chcete něco zahustit jíškou, musíte vytáhnout čistý kastrůlek, nechat do něj vklouznout trochu másla, zpěnit v něm mouku a teprve když vznikne jíška, můžete ji použít do vaší hlavní kuchařské tvorby.

Jak zahustit masovou směs?

Jakmile je maso měkké, tak přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky na zahuštění. Vše dobře společně promícháme a necháme na mírném ohni lehce provařit asi 10 – 15 minut. Na závěr dochutí oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s opečeným bramborem nebo rýží.

Jak pouzit Nakladany pepř?

Nakládaný zelený pepř se výrazně liší od toho, který běžně používáme v kuchyni. Je měkký, snadno se rozmělní a je chuťově jemnější, díky čemuž se skvěle hodí do krémových omáček. Roman Paulus Vám v tomto triku ukáže svůj oblíbený recept na pepřovou omáčku se smetanou, žampiony a trochou červené papriky.

Co se hodí k Syrove Omacce?

Kromě těstovin se tahle omáčka hodí na brambory, noky a vařenou zeleninu, především brokolici a květák. Pokud jste někdy zkoušeli rozpustit sýr v zahřátém mléce, pak víte, že tudy cesta nevede.

Co je to demi glace?

Demi glace je ultimátním základem pro silné omáčky k hovězímu masu a Francouzi bez něj nedají ani ránu! Jde o koncentrovaný zredukovaný vývar, který je hustý jako sirup. Můžete si ho udělat předem, skladovat v mrazáku nebo lednici a sáhnout po něm, kdykoli je potřeba.

Jak zahustit demi glace?

Stačí mouku smíchat s vodou nebo ji opéct do jíšky a poté přidat do omáčky, aby se zahustila. Pokud připravujete tmavou omáčku, zvažte použití směsi Knorr Demi Glace k jejímu zahuštění a přidání syté barvy, krásného lesku a intenzivní chuti.

Jak se dělá belgická omáčka?

Na tuku či oleji zpěníme nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zajileme vodou a necháme vařit. Nakonec rozmixujeme, aby byla omáčka hladká, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat trošku smetany, ale nemusí být.

Proč řídne zahuštěná omáčka?

Když se podíváte na recepty na většinu klasických českých omáček a polévek, většinou jsou zahuštěné jíškou. Právě ona jim dodává správně hustou konzistenci a také příjemnou máslovou chuť. Bez jíšky by neexistovaly klasické české omáčky, jak je třeba rajská nebo koprovka.

Proč mi řídne omáčka?

Omáčka vždy řídne, jestliže do ní přidáme kyselé součásti nebo vodnatější zeleninu, např. rajčata nebo papriku, okurky apod.

Jak zahustit bez jíšky?

Brambory, vločky i ovoce

Zelňačku, fazolačku a jiné vydatné polévky můžete zahustit místo obvyklé jíšky například najemno či nahrubo nastrouhanými bramborami. Stejně fungují brambory i při zahušťování sekané, které dodají hutnost i šťavnatost zároveň.